ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER
ADD SOME TEXT THROUGH CUSTOMIZER

Midilli

Midilli Adası’nda yerel ekonomi tarıma, özellikle zeytinyağı üretimine dayalı olup, bunun yanı sıra hayvancılık ve balıkçılık alanında ekonomik faaliyetlerin olduğu bilinmektedir. Adadaki 13 milyon zeytin ağacından yılda 50 bin ton dolayında zeytinyağı çıkarılmaktadır. Suyunun güzelliğinden dolayı Yunanistan’ın en önemli Uzo üretim merkezlerine sahip olan Midilli’de, nüfusunun büyük bir bölümü ise turizm ile ilgilenmektedir. Yunanistan'ın Alaçatı'sı olarak da bilinen Molivos'a her yıl binlerce turist gelmektedir.

Midilli, Akdeniz mutfağını en iyi temsil eden şehirlerdendir.

Zeytinyağı, Yunanistan' ın en kaliteli ve en iyilerinden sayılabilir.Yemeklerde sadece zeytinyağı kullanılıyor olması en güzel örneğidir. Adadaki zeytin yağı müzesi, sabun atölyeleri ve lezzetli yemekleri ile Midilli zeytinyağının, ne kadar meşhur olduğu ve adanın ekonomisinde önemli rol oynadığının işaretidir.

Adanın meşhur tavernalarında; taze balık, ıstakoz, tuzlama balık (Kalloni' nin lezzetli sardalyası) istiridye, ahtapot gibi deniz ürünlerinin tadına Ouzo ve mezeler eşliğinde bakabilirsiniz.

Midilli'nin Plomari şehrinde üretilen Ouzo dünyadaki rakı kültürünün başlangıcı kabul edilir. Hala üretim yapılan ve ziyarete açık olan Barbayanni fabrikasında ve Plomari Ouzo fabrikasında üretilen, bakır imbiklerden geçen ve Yunanistan' ın en iyisi kabul edilen Ouzo' ya deniz ürünleri ve çeşit çeşit meze eşlik etmektedir.

Midilli' nin süt ürünlerini de unutmamak gerek. Doğal otlayan hayvanlardan elde edilen yoğurt, yağ peyniri, lor peyniri ve gravyer tipi peynirlerini tatmadan dönmeyin. Adanın tatlıları, özellikle badem ezmesi ve bademli tereyağlı baklavası meşhurdur. Kadın Kooperatiflerinden temin edebileceğiniz yerel lezzetler (helva, salça, reçel v.b) ile adanın damak tadı hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.